TOKİ başvuru şartları 2017 hakkında bilgiler

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bildiğimiz ükemizde 1984 yılından beri hizmet vermektedir. TOKİ özellikle son yıllarda uygun fiyatlar sunarak binlerce kişiyi ev sahibi yaptı. Peki ev sahibi olmak için TOKİ başvuru şartları 2017 yılı için nelerdir? Yazımızın devamında size bu sorunun cevabını vereceğiz.

TOKİ başvuru şartları 2017 yılı için nelerdir?

TOKİ’nin kurulma amacı dar gelirli ve orta gelirli aileleri uygun fiyatlarla ev sahibi yapmaktır. TOKİ yaptığı kaliteli evlerle 2023 yılına kadar bir milyon aileyi ev sahibi yapmayı amaçlamaktadır. TOKİ aynı zamanda deprem yönetmeliğine uygun binalar yaparak afetlerde insanlarımızın zarar görmesini engellemektedir. Tabii böyle kaliteli ve yönetmeliklere uygun ev yaparken bazı projelerde gecikmeler de yaşanabilmektedir. Peki, 2017 yılı TOKİ başvuru şartları nelerdir?

TOKİ Başvuru Şartları Neler ? 2017’de değişti mi?

2017 yılında TOKİ’ye başvurup ev sahibi olabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. 2017 TOKİ başvuru şartlarından ilki, başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasıdır. Ülkemizde çeşitli nedenlerle yaşayanlar, mülteciler de dahil, TOKİ’ye başvuru yapabilmeleri için TC vatandaşlığı almalılar. Ancak bu da yeterli değil.

Ayrıca en az 1 yıl süreyle projenin başlayacağı bölgede ikamet ediyor olmalı, daha önce toplu konut alımı yapmamış veya toplu konut kredisi kullanmamış olmalısınız. Eğer bir muhitteki projeye başvuru yapacaksanız, orada en az 1 yıldır ikamet etmeniz gerektiğini unutmayın. Aynı zamanda sizin veya eşinizin üzerinize kayıtlı müstakil bir ev bulunmaması gerekiyor. Başvuru yapacak kişininen az 25 yaşında olması da şartlardan birisidir.

TOKİ başvuru şartları  için istenilenlerden birisi de hane net gelirinin 3200 TL’yi aşaması gerektiğidir. Ancak istisna olarak bu gelir şartı, İstanbul ilinde ayda 3700 TL olarak belirlenmiştir. TOKİ başvurularına her bir hanede sadece bir kişi başvuru yapabilmektedir. Aynı haneden birden fazla başvurular dikkate alınmıyor.

Kura işlemi süreci nasıl işliyor?

TOKİ konut başvurusu yaparken, kimlik fotokopinizi, hak sahipliği belgenizi, eğer engelliyseniz sağlık heyeti raporunuzu ve emekliliğiniz varsa SGK’dan alınan emekli kimlik belgeniz hazır bulundurmanız gerekmektedir. Toplu Konut İdaresinin belirlediği tarihe kadar yapılan başvurular değerlendirildikten sonratoplu kura çekimi yapılır.Kura çekimi sırasında başvuru sahipleri hazır bulunurken, kura işlemi noter huzurunda yapılmaktadır. TOKİ Başvuru Şartları 2017 yılı yazımızda son olarak kurayla ilgili son bir detay vermek istiyoruzç

Kura çekiminde şehit ailelerine öncelik tanınırken, engelli vatandaşlara toplam inşa edilecek konut sayısından yüzde 5 oranında kontenjan ayrılmaktadır. Emekli vatandaşlarımız ise kura işlemlerinde toplu konutların yüzde 25 kontenjanına sahiptirler.

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑