Tapu Senedi Neden İki Renk?

Projesinde onaylı bağımsız bölümler işaret eden ve kullanım alanlarını gösteren pembe renkli tapu senedi, birçok insanın merak ettiği bir durumdur. Evet, hem pembe hem de mavi çerçeve ile tapu senedi renk olarak birbirinden ayrılıyor. Bankacılık işlemleri sırasında tapu senedi pembe ya da mavi olarak iki farklı renkte karşımıza çıkarken, birçok insanın bunların neden farklı renklerde olduğunu merak etmektedir. Sadece görünüş olarak değil içerdiği anlamı itibariyle de tapu renkleri büyük önem taşımaktadır. Adeta tapunun etrafındaki çerçeve biçimindeki süslemeli kısım, mavi ya da pembe renkten oluşmaktadır. Peki Tapu Senedi neden iki renk ve aralarındaki fark ne?

Tapu Senedi neden iki renk farkı ne?

Pembe renkli tapudan bahsetmiş olduğumuz gibi mavi renkli tapu senedi konusu ile ilgili da size bilgi verebiliriz. Tapuda belirtilmiş olan mülk bir arsa ise renginin mavi olması doğrudur. Bu biçimde mavi çerçeveli değişik renkteki tapu senedi, kat mülkiyeti özelliğini taşımayan evrak olarak dikkat çekmektedir.

Pembe Mavi Renk Tapu Senedi
Pembe ve mavi renk tapu senedi, tapu sicil müdürlüğü tarafından kullanılıyor ama buradaki amaçlar farklı. Henüz kat mülkiyetini temsil etmeyen arsa biçiminde tapu senedi mavi olarak karşımıza çıktığı gibi, biraz daha karışık ve mülkün hisseleri ile kullanım alanları ile ilgili ki farklılığı temsil eden pembe renkli tapu senedi, bugün gayrimenkul sınıflandırma ve kullanımı konusu ile ilgili da oldukça önemli bir görev üstlenmektedir.

Tapu üzerinde yazan detayları henüz okumadan yalnızca rengine bakarak tapu senedi ile ilgili genel bir bilgili olabilirsiniz. Bu da tapu hakkında işi olan herkese basitlik sağlamaktadır. Bankacılık işlemleri ile ilgili diğer detayları aşağıdan inceleyebilirsiniz…

Son dönemlerde tapu sicil müdürlüğü çok yoğun çalışıyor özellikte alım ve satım konusu ile ilgili emlak ve gayrimenkul en fazla büyük önem taşıyor. Piyasaları devamlı dinamik olan bu sektörde, işin uzmanları tapular ile daha fazla haşır neşir olmaktadır. Normal bir vatandaş için pembe ya da mavi renkli tapunun daha doğrusu tapu senedi rengi farkının bir önemi ve farklı olmayabilir. Oysa fonksiyonel olarak ve kullanım amaçlı daha bu kapılarım birbirinden farklı olduğunu söylemek gerek. Pembe ve mavi renkli tapu senedini yan yana koyduğunuz zaman ilk olarak kimlik yani nüfus cüzdanı insanın aklına geliyor.

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑