Ptt iban sorgulama iban öğrenme

PTT iban sorgulama yıllardır ülkemizde faaliyette olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından PTT kart iban numarası öğrenme işlemi yapmak isteyen vatandaşlara sunulan bir hizmettir. İnternet erişimi mümkün olmayan vatandaşlar ise en yakın PTT bank ATM’sine giderek hesap bilgilerini öğrenebilir.

PTT iban SORGULAMA NASIL YAPILIR ?

PTT iban hesaplama müşterileri tarafından en çok sorgulanan konulardan biridir. IBAN’ın açılımı International Bank Account Number’dir. Uluslararası banka hesap numarası standardına göre tasarlanan iban numaralarının amacı ise finansal kurumsal ve bankalar vasıtasıyla yapılan para gönderme prosedürlerindeki hataları önlemektir.
Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’ne ait hesabı bulunan bireyler herhangi bir PTT Bank şubesine yada diğer bankaya para göndermek istediklerinde, hesap numaralarının belirli bir standardı olmadığı için alıcının hesap numarasının doğruluğundan emin olamamaktadırlar. Bu nedenle PTT iban hesaplama ile hesap numarasını IBAN’a çevirerek yanlış para aktarımı oluşmasını önlemek istiyorlar. Sonuçta iban numarası yanlış olan aktarımler karşı bankaya yada şubeye aktarılmamaktadır.

PTT iban sorgulama yapmak isteyen müşteriler, numara öğrenme sistemi vasıtasıyla IBAN numarasını elde ederek diğer bankalarda olduğu gibi para aktarımlerini gerçekleştiremiyor. Çünkü müşterilerin PTT Bank iban numarası bulunmuyor.

PTT KART İBAN HESAPLAMA

ptt iban sorgulama nasıl yapılır?

PTT Bank iban numarası almak isteyen vatandaşlar kurumun web sitesinden faydalanamıyor. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü yalnızca hesap numarası üzerinden para aktarımı yapılmasına izin verdiği için PTT kart iban numarası sorgulama hizmeti verilmiyor. Bu hususta ayrıntılı bilgi edinmek dilerseniz ptt.gov.tr adresinin çevrimiçi prosedürler bölümünden faydalanabilirsiniz.

PTT iban hesaplama yerine en yakın PTT Bank şubesine giderek para aktarımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Şubeye gittiğinizde yetkililerden havale formu talep ederek, gönderenin ve alıcının bilgilerini hatasız ve kusursuz biçimde doldurmaya özen gösteriniz. Ayrıca havale prosedürünüzün tamamlanabilmesi için kimlik belgenizi yanınızda götürmeyi unutmayınız.

PTT iban sorgulama konusu ile ilgili Denizbank ile işbirliği yapan kurum bankanın internet sitesi üzerinden hizmet vermeyi amaçlıyor. Sistemin alt yapısı bitirildiğinde PTT Bank iban numarası son derece basit bir biçimde öğrenilebilecek. Denizbank’ın internet sitesinden PTT kart iban numarası hesaplama sayfasına ulaşmak için aşağıdaki url’yi kullanabilmeniz mümkün.

http://www.denizbank.com/arama/arama_sonuc.aspx?meta=0&q=PTT%20KART%20IBAN%20NUMARASI

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑