PTT iban ne demek? PTT iban sorgulama öğrenme

PTT her ne kadar kargo ve posta hizmetleriyle bilinse de, son zamanlarda yaptığı atılımlarla bankacılık işlemleri de yapıyor. PTT Bank bünyesinde süren bu hizmetlerle normal bir bankada yapabileceğiniz bir çok banka işlemini yapabiliyorsunuz. PTT ve iban kelimelerini yan yana görmek garip olabilir. PTT iban ne demekyazımızda, PTT iban hakkında bilgi vereceğiz. PTT iban no sorgulama, PTT iban no öğrenme gibi sorularınıza cevap vereceğimizi umuyoruz. Ama önce, iban ne demek ile başlamalıyız.

Bankacılık işlemlerinde kullanılan iban ne demek? PTT iban farklı bir şey mi?

PTT iban no veya diğer bir ifadeyle PTT iban numarası, diğer herhangi bir bankanın (mesela Ziraat bankası iban numarası) iban numarasından farklı bir anlam içermiyor. Uluslararası piyasa da sık kullanılan ve para transferlerinin hatasız, hızlı ve daha az maliyetle yapılmasını sağlayan IBAN, uluslararası banka hesap numarası olarak karşımıza çıkıyor.
Her banka, müşterisi yeni bir hesap açtırdığında o hesaba dair yeni bir IBAN üretirler. Müşteri bankadan hesap numarasını alırken IBAN numarasını da beraberinde alır. PTT Bank için de aynı durum var. PTT kartınızı aldığınızda, size özel PTT iban numarası olacak.

PTT iban ne demek? PTT iban no öğrenme nasıl yapılır?

Bankalar için kullanılan bu iban numarası mantığı, PTT iban no için de aynıdır. PTT Bank ile yapacağınız bankacılık işlemlerinde, para göndermede, havale göndermede iban numarasına ihtiyacınız olacak.
Yukarıda da anlattığımız gibi, mesela Ziraat iban ile para transferi yapmak istediğinizde transfer yapmak istediğiniz kişinin IBAN numarasını bilmeniz yeterli olacaktır. Yurtdışı para transferlerinizde de bu durum geçerlidir. Özellikle ticaretle uğraşıyorsanız mümkün olduğu sürece transferlerinizde müşterilerinizle IBAN numaralarınızı paylaşırsınız. İşte Ziraat Bankası örneğini verdiğimiz gibi, bankalarda yaptığınız işlemin mantığı ile PTT iban, PTT Kart iban mantığı aynıdır.

PTT iban neden önemli?

IBAN ile yapacağınız transferler de hata olasılığı çok düşük okurken aynı zamanda gönderdiğiniz ve hesabınıza gelen IBAN’lı para transferleri diğer transferlere göre hesap numarası çok daha çabuk sonuçlanmaktadır. Bu sebeple gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında yapacağınız havale ve EFT işlemleriniz için IBAN numaranızı kullanmanızı öneririz.

PTT iban no sorgulama öğrenme

PTT bu konuda Denizbank ile işbirliği yapıyor. Kurum böylece bankanın web sitesi üzerinden hizmet vermeyi amaçlıyor. Denizbank’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz

( http://www.denizbank.com/arama/arama_sonuc.aspx?meta=0&q=PTT%20KART%20IBAN%20NUMARASI )
PTT iban no öğrenme PTT iban no sorgulama için PTT iban sorgulama öğrenme konusundaki kaynak yazımızı okuyabilirsiniz.

PTT iban öğrenme

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑