PTT iban no öğrenme nasıl yapılır?

PTT iban kelimesini son zamanlarda çok fazla duymaya başladık. Normalde bankaların müşterilerine hesap açtıklarında verdikleri iban numarasının PTT ile nasıl bir bağı olabilir? Eğer PTT Bank, PTT kart gibi PTT’nin bankacılık işlemlerinden haberiniz yoksa şaşırabilirsiniz. PTT iban nedir diyorsanız diğer yazımızı okuyun. PTT iban no öğrenme yazımızda iban numaranızı nasıl öğrenebileceğinizi anlatacağız.

PTT iban neden öğrenmeliyiz? PTT iban no öğrenme için adımlar neler

Yazımızın başında da söylediğimiz gibi, normal bir banka için iban numarasına neden ihtiyacınız varsa PTT için de aynı mantık var. Bir yakınınıza para göndermek istiyorsunuz diyelim. Elbette bir bankayı kullanabilirsiniz. Ama özellikle Türkiye’nin en ücra köşelerinde dahi şubesi olan PTT üzerinden para göndermek daha cazip gelebilir. Belki böylesine basit bir sebepten dolayı dahi PTT’yi kullanmanız sizin için daha avantajlı olabilir.

Peki neden iban? Mesela Ziraat Bankası veya Vakıfbank için neden iban ise PTT için de aynı sebep demiştik. İşte aynı sebep dediğimiz de, temel olarak güvenlik sebebi. Belirli bir standartta rakamlardan oluşan iban numarası para transferlerinde gönderene ve alıcıya güven veriyor. PTT bankacılık işlemleri için de iban numarasını bu yüzden kullanıyor.

PTT iban no öğrenme nasıl yapılır? PTT iban numarası öğrenme işlemi

Öğrenmek istediğiniz iban numarası, ama nasıl öğreneceksiniz? Elbette ilk akla gelen, bir PTT şubesine giderek doğrudan görevliyle irtibata geçmek. Bunun için yanınıza PTT kartınızı almayı sakın unutmayın. Eğer şubeye gitmek sizin için zorsa, bunun çözümü de var. PTT online hizmetler ile gün geçtikçe dijital devrime ayak uyduran PTT size yardımcı olacak.

PTT iban no öğrenme için kurumun bulduğu çözüm, Türkiye’nin büyük bankalarından Denizbank’la sağlanıyor. PTT’nin Denizbank’la uzun süreli bir stratejik ortaklığı var. İki banka da (PTT Bank da bir banka olarak kabul edebiliriz) bu ortaklıktan büyük kazançlar elde etti ve ediyor.

Denizbank internet sitesine girerek bu talebinize karşılık bulabiliyorsunuz. PTT kartınızı artık diğer bankaların banka kartları gibi kullanmaya başlayabilirsiniz artık. Son olarak da, PTT iban sorgulama öğrenme yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Denizbank internet sitesine ulaşmayı da o sayfamızda bulacaksınız.

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑